Archilecture

Online Vectorworks cursus 2D tekenen

Voorbeeld plattegrond

Voorbeeld plattegrond

Wil jij ook…

 • op de juiste manier met Vectorworks leren werken?
 • eenvoudig maar toch nauwkeurig je ontwerpen uittekenen?
 • je tekeningen snel aan kunnen passen?
 • mooie presentaties in 2D maken?

Dan is Vectorworks voor jou het juiste programma! Maar dat wist je vast al…

Waarom ik Vectorworks gebruik?

Ik gebruik als architect Vectorworks al een hele tijd professioneel om mijn opdrachtgevers niet alleen eenvoudig mee te nemen in mijn ontwerpen, maar ook om al mijn tekeningen goed uit te werken als voorbereiding op de bouw. Ook Vectorworks is net als Sketchup een zeer gebruiksvriendelijk programma om mee te werken.

Mijn resultaten…

 • nauwkeurige en helder leesbare tekeningen
 • goed overzicht op project door verschillende tekeningschalen op 1 vel
 • van ontwerptekening t/m gedetailleerde bouwtekening in 1 programma

En dit gun ik jou ook! Daarom heb ik de Online Vectorworks cursus 2D tekenen voor jou gemaakt!

Start nu de Online Vectorworks cursus 2D tekenen, € 199,- excl. BTW
Paypal-betaalknop

De Online Vectorworks cursus 2D tekenen leert jou snel, nauwkeurig en effectief tekenen in 2D. Tijdens en na de cursus krijg je van mij persoonlijk professionele begeleiding. Na aanmelding kun je binnen 2 minuten al van start! En ik garandeer je dat je na deze cursus de juiste basis in huis hebt om eenvoudige én complexe 2D tekeningen te kunnen maken in Vectorworks.

DEEL I: Startuplessen

4 Introlessen leren jou de juiste 2D tekentechniek om nauwkeurig te kunnen tekenen. Bijna alle beginners (en gevorderden) doen dit fout! Een essentiële Vectorworks les. De kans op onnodige tekenfouten die later tijd kosten om te hertellen is 95% lager na het volgen van deel I. De meeste fouten ontstaan als deze basis niet aanwezig is. Hierna start je vol vertrouwen met deel II.

 • Intro cursus
 • Basisinstellingen
 • Eenheden en ontwerplagen
 • Essentiële tekenfuncties

DEEL II: Tekenlessen

In deze video’s leer je stap voor stap de plattegrond van een badkamer tekenen. Omdat je de juiste tekentechniek in deel I al onder de knie hebt kun je dit deel van de cursus goed volgen.

 • Tekenen wanden
 • Tekenen kozijnen
 • Tekenen vloeren
 • Tekenen sanitair
 • Schaduw en groen
 • Plaatsen maatvoering
 • Plaatsen tekst
 • Presentatielagen

Deze badkamer heb ik niet voor niets gekozen. De plattegrond is klein en overzichtelijk. Maar de belangrijkste tekenfuncties behandel ik allemaal. Dus geen complexe, onoverzichtelijke, veel te bouwkundige tekeningen. Maar overzicht en duidelijkheid zodat ik jou precies uit kan leggen waar het om draait!

DEEL III: Bonusles tekensnelheid

Aanpassing van je tekening doe je continu. Vervelend als je veel moet wijzigen! Je tekening slim opzetten helpt hierbij. Deze bonusles zit bomvol slimme tips & tricks om je tekening sneller te kunnen wijzigen.

Sneller aanpassen = sneller klaar = tijdswinst = winst!

 • Werken met groepen
 • Groepen wijzigen
 • Werken met symbolen
 • Symbolen wijzigen
 • Symbolen dupliceren

Voordelen Online Vectorworks cursus 2D tekenen

 • volg de cursus waar en wanneer het jou uitkomt, en in je eigen tempo
 • HD video’s blijven altijd voor jou beschikbaar
 • volledige en heldere stap voor stap uitleg
 • vol met direct toepasbare tips & tricks
 • tijdens en na de cursus professionele begeleiding!

Start nu de Online Vectorworks cursus 2D tekenen, € 199,- excl. BTW
Paypal-betaalknop

Wat heb je nodig?

Een pc of mac met internetverbinding, koptelefoon of speakers, en een geïnstalleerde versie van Vectorworks, dit kan een Educational/Demo/Gekochte versie zijn.

Liever in groepsverband?

Wil je liever in groepsverband exact dezelfde cursus volgen? Dat kan! Ik geef deze cursus ook aan groepen van maximaal 8 personen op locatie in Breda. In 3 ochtenden (gedurende 3 weken) van 09.30 – 12.30 leer ik je alles wat ik je in de Online Vectorworks cursus 2D tekenen ook zou leren. De kosten hiervan bedragen 375 euro excl. BTW. Na betaling factuur reserveer ik jouw plek! Stuur mij een email en je krijgt bericht zodra er een groep is samengesteld.

Vectorworks cursus 2D tekenen in groepsverband

Vectorworks cursus 2D tekenen in groepsverband
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Serieus Joep, een badkamer??
Jazeker, een badkamer! Waarom zou ik jou in hemelsnaam leren hoe je een wolkenkrabber of een hangbrug moet tekenen? Veel te ingewikkeld en na 15 minuten haak je al af, en ben je ontevreden. Deze badkamer is zo eenvoudig! Maar als je denkt dat je hierna alleen badkamers kunt tekenen heb je het mis. Met de technieken die je tijdens deze cursus leert kun je net als ik van eenvoudig ontwerp t/m complexe woningrenovaties alles zelf tekenen.

Waarom online? Dan zie ik je niet.
Klopt, het gaat dan ook niet om mij. Het gaat om wat ik jou te vertellen heb. Deze cursus volg je online, dus op je eigen plek, waar en wanneer je wilt, en in je eigen tempo. En begrijp je iets niet? Dan bekijk je de video gewoon nog een keer, en nog een keer. De gehele cursus blijft altijd voor je beschikbaar. Ok, ik geef toe, ik ben af en toe zichtbaar op je scherm, maar heel even, tijdens de intro van de cursus. Daarna heb je in HD kwaliteit mijn scherm voor je neus en zie je precies hoe ik met Vectorworks teken!

Ben ik verplicht om tijdens de cursus met de allernieuwste Vectorworks versie te werken?
Nee. Het is aan te raden om een studentenversie of de demo versie te downloaden van de website van Vectorworks als je nog geen originele versie hebt. De hand-out die je ontvangt tijdens de cursus is geschreven voor vrijwel alle Vectorworks versies. Op sommige cosmetische verschillen na is de basis van alle versies gelijk. Om het maximale voor jezelf uit de cursus te halen raadt Archilecture je de meest recentie Vectorworks versie aan.

Wat is het verschil tussen ‘Vectorworks standaard’ en ‘Vectorworks Architectuur en Interieur’?
Vectorworks Standaard is de basisversie van de Vectorworks-familie en is de ideale software voor eenvoudig 2D-tekenen en 3D-modelleren. Vectorworks Architectuur en Interieur is een totaaloplossing die je de vrijheid geeft om te ontwerpen wat je wilt, zoals jij het wilt. Daarnaast biedt Vectorworks Architectuur en Interieur je ook de voordelen van BIM. Dat is een systeem dat het 2D-plan, het 3D-model en alle relevante gegevens over ontwerp en constructie aan elkaar koppelt. Vectorworks Architectuur & Interieur betekent meer specifieke gereedschappen en commando’s voor architectuur en interieur, meer dan 10.000 elementen in bibliotheken, direct hoeveelheden en prijzen berekenen met rapportages en nog veel meer! Voor deze cursus heb je Vectorworks standaard nodig.

Heb ik een snelle laptop nodig om de cursus te kunnen volgen?
De allernieuwste en snelste laptop is zeker niet nodig, niet bij de Vectorworks cursus basis 2D en 3D. Om snel resultaat in 3D te kunnen zien wil je een rendering maken zonder daar lang op te hoeven wachten. Een laptop van deze tijd is dan zeker aan te raden.

Voor wie is Vectorworks bedoeld?
Vectorworks is voor iedereen bedoeld die 2D en 3D wilt tekenen, en in alle fasen van een bouwproject werkzaam wilt kunnen zijn, van ontwerp tot en met werktekening. Vectorworks wordt veel gebruikt door interieurontwerpers, interieurarchitecten, bouwkundig tekenaars en architecten.

Wat kost een licentie voor Vectorworks?
Neem contact op met Design Expres voor de meest recente prijzen betreffende licenties.

Ben je verplicht om het programma steeds te upgraden?
Nee, je bent niet verplicht om het programma te upgraden. Je kunt zolang met het programma werken als jij wilt. Maar 1x in de zoveel tijd is het natuurlijk wel handig om dat te doen. Veel bureaus upgraden hun software 1x per 3 jaar. Zelf heb ik een licentie waarbij ik ieder jaar de nieuwste versie toegestuurd krijg.

Zijn tekeningen gemaakt op de MAC uitwisselbaar met tekeningen gemaakt op de PC?
Ja, zonder problemen kun je deze uitwisselen met elkaar.

Zijn tekeningen gemaakt met de studentenversie uitwisselbaar met tekeningen die gemaakt zijn met de originele versie?
Nee, tekeningen gemaakt in een studentenversie kunnen niet worden geopend in de originele versie van Vectorworks.

Ik heb weinig computerervaring kan ik deelnemen aan de cursus?
De verantwoordelijkheid ligt bij jezelf! Het tempo tijdens de cursus ligt gemiddeld. Het gaat snel maar op een zeer begrijpelijke manier. Er is altijd de mogelijkheid tot het stellen van vragen als je iets niet begrijpt. Maar we hebben beperkt de tijd, dus lees thuis de hand-out goed door als je een cursus aan het volgen bent. Als je erg weinig computerervaring hebt is dat dus wel een handycap. Indien je twijfelt, neem dan even contact op, wij helpen je graag.

Ik heb weinig ervaring met bouwkundig tekenen, kan ik deelnemen aan de cursus?
We gaan een 2D tekening vanaf papier omzetten naar de computer en optrekken naar 3D. Het niveau van de aan te leren tekenwijze is niet hoog, het zijn geen moeilijke bouwkundige tekeningen. Ze zijn vooral bedoeld om tijdens de ontwerpfase je ontwerp te kunnen verduidelijken. Begrijp je deze basis, dan kun je ook moeilijkere bouwkundige tekeningen maken, het principe blijft namelijk gelijk. Een Vectorworks cursus is zeker geen Bouwkunde cursus, geen angst!

Hoe lang duurt het voordat ik Vectorworks ‘onder de knie krijg’?
Dat ligt uiteraard helemaal aan jezelf. Je krijgt tijdens de cursus een hele goede basis, maar daarna moet je zeker veel oefenen. Zodra je het links laat liggen, vergeet je snel belangrijke dingen. Ook hier ligt het aan je handigheid met de computer en of jezelf goed kan visualiseren. Daarnaast proberen wij je via onze website d.m.v. handige video’s scherp te houden qua tekentechnieken in Vectorworks. Oefening baart kunst!

Kan je met Vectorworks ook fotorealistische afbeeldingen maken?
Nee, met Vectorworks alleen niet, maar wel als je daarbij Renderworks gebruikt, het geïntegreerde renderprogramma van Vectorworks.

Testimonials

Ik heb de Vectorworks cursus van Joep als zeer positief ervaren. Hij heeft een heldere en geduldige manier van lesgeven en veel handige tips om zo efficiënt mogelijk te werken met het programma. In korte tijd heb ik een goede tekenbasis in 2D en 3D-tekentechniek aangeleerd die ik nu kan inzetten voor mijn ontwerpen. De cursus is een echte aanrader, zeker als je snel en goed wilt leren werken. Dan ben je bij Joep aan het juiste adres.

Ik ben erg enthousiast over de Online Vectorworks cursus 2D tekenen die ik bij Archilecture gevolgd heb. Voorheen maakte ik mijn interieurontwerpen nog op de tekentafel. Maar wat is er mooier dan het interieurplan zo realistisch mogelijk aan de klant te presenteren?

Ik ben bijzonder tevreden over de cursus. Ik heb met deze Vectorworks cursus 2D tekenen op locatie voldoende basiskennis om uit de voeten te kunnen met bouwaanvragen en technische tekeningen. Ik heb snel geleerd hoe Vectorworks in elkaar steekt. Mensen die willen gaan tekenen of hun kennis van Vectorworks uit willen breiden kunnen met een gerust hart bij Joep van Archilecture terecht.

Start nu de Online Vectorworks cursus 2D tekenen, € 199,- excl. BTW
Paypal-betaalknop